Somn cu ciuperci si vin alb
PrinteazaSomn cu ciuperci si vin alb din: somn, unt, ciuperci, usturoi, sare, piper, lamaie, faina, patrunjel, vin alb.
- 1 kg somn
- 100 g unt
- 1/4 kg ciuperci
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- lămâie
- 3 linguri făină
- pătrunjel
- vin alb
Mod de preparare:
Speli peştele şi îl porţionezi. Bucăţile de peşte le dai un platou. Ornezi cu pătrunjel şi-l serveştiprin făină şi le prăjeşti în unt.
In untul în care ai prăjit peştele, adaugi felii de ciuperci, sare, piper, zeamă de lămâie, usturoiul tăiat felii subţiri (nu zdrobit) şi 2-3 linguri cu vin alb.
Le fierbi bine şi răstorni totul peste somnulasezat pe un platou. Ornezi cu patrunjel si-l servesti cald.
Pofta buna!