Somn cu legume la cuptor
PrinteazaSomn cu legume la cuptor din: peste, morcovi, telina, ceapa, ardei, gogosari, rosii, sare, ulei.
- 1 peşte de 2-3 kg (somn sau crap)
- 2 morcovi
- 1 telină
- 2 cepe
- 2 ardei sau gogoşari
- 4-5 roşii
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele, se taie rondele, gogo- şarii, roşiile (curăţate de coajă) şi ceapa, morcovii şi ţelina se dau pe râzătoare.
Se pun apoi la fiert câteva minute. Se curăţă peştele, se taie în bucăţi şi se condimentează cu sare şi piper. Se pune într-o tavă unsă cu ulei şi peste el se toarnă legumele fierte, cu tot cu zeamă.
Se lasă la cuptor la foc potrivit până se fierbe şi peştele.
Pofta buna!