Somn cu mujdei
PrinteazaSomn cu mujdei din: fileuri de somn, morcovi, ulei, ceapa, dafin, patrunjel, usturoi, piper, limeta, sare.
- 4 fileuri de somn
- 2 morcovi
- 50 ml ulei
- 1 ceapă
- 1 foaie de dafin
- 1 legătură pătrunjel
- 5 căţei de usturoi
- 10-15 boabe de piper
- zeamă de limetă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dai fileurile de somn cu sare şi piper şi le laşi la rece aproximativ două ore sau peste noapte.
Separat, tai morcovii şi ceapa rondele şi le pui la fiert într-un litru de apă cu foaia de dafin şi cu boabele de piper. Le ţii cam 10-15 minute. Scoţi peştele din frigider, îl speli şi îl pui la fiert cu legumele 25 de minute.
Scoţi fileurile pe un platou, aşezi alături de ele morcovii şi ceapa şi le stropeşti cu zeama de limetă. Torni peste ele mujdeiul preparat din usturoiul zdrobit, frecat bine cu uleiul, cu sare, după gust şi cu câţiva stropi din zeama în care a fiert peştele.
Serveşti presărat cu pătrunjel proaspăt tăiat.
Pofta buna!