Somn cu sos de portocale
PrinteazaSomn cu sos de portocale din: medalioane de somn, vin, sare, piper, zeama de portocale, faina, ulei de masline, mix de legume.
- 4 medalioane de somn sau alt peste
- 1 pahar vin
- sare
- piper
- 500 ml zeama de portocale
- 2 linguri faina
- 3 linguri ulei de masline
- 1 pachet mix de legume (400 g)
Mod de preparare:
Speli peştele şi îl ştergi cu şervete, după care îl presari cu sare şi piper după gust. Il aşezi într-un vas termorezistent, îl stropeşti cu vinul diluat în tot atâta apă, apoi cu 1 lingură de ulei şi îl coci timp de 10 minute, la foc mediu.
Incalzesti intr-o craticioara 1 lingura de ulei, presari cele 2 linguri de faina si torni treptat zema de portocala. Amesteci energic, cu telul, ca să nu se formeze cocoloaşe. Scoţi somnul din cuptor, îl stropeşti cu sosul de portocale şi îl introduci din nou în cuptor, pentru 5 minute.
Sotezi legumele în uleiul rămas, timp de 10 minute, iar la sfârşit le presari cu sare şi piper, după gust. Serveşti peştele alături de legumele sotate.
Somn cu sos de portocale
Pofta buna!