Somn in crusta
PrinteazaSomn in crusta din: somn, sare, piper, usturoi, ulei, oua, faina, fulgi de ovaz, boia.
- 1 kg somn
- sare
- piper alb măcinat
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 200 g fulgi de ovăz
- boia
- 200 ml untdelemn
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli bine şi îl porţionezi astfel încât, la prăjit, să se pătrundă cu uşurinţă. Presari bucăţile cu sare şi piper alb proaspăt măcinat. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti, după care îl amesteci cu uleiul pe care îl adaugi treptat, ca la maioneză. Cu pasta de usturoi astfel preparată, ungi feliile de peşte.
Le păstrezi în frigider, într-un vas acoperit cu capac, pentru câteva ore. Intre timp, mărunţeşti fulgii de ovăz şi îi amesteci cu făină şi puţină boia. Baţi ouăle cu puţină sare.
Treci feliile de peşte prin ouăle bătute, apoi prin amestecul de făină, presând uşor, ca să se lipească amestecul cu pesmet. încingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti bucăţile de peşte, pe ambele părţi, la foc mediu.
Le scoţi pe un şerveţel absorbant, ca să absoarbă surplusul de ulei. Serveşti peştele cu mujdei de usturoi, salată de sezon şi garnitura preferată. Mie îmi face plăcere să gătesc peşte pescuit de soţul meu şi de nepotul Paul, de acum mare pescar.
Pofta buna!