Somn la gratar cu sos alb
PrinteazaSomn la gratar cu sos alb
- 4 cotlete de somn
- 100ml ulei
- 2 morcovi
- 200g fasole verde
- 1 conopidă mică
- 12 verze de Bruxelles
- 2 cartofi mari
- lingură făină
- 100 g smântână
- 50ml vin alb
- 1 gălbenuş de ou
- 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală cotletele de somn, se scurg bine de apă, se sărează, se piperează, se pun pe grătarul încins şi se frig pe ambele părţi.
Legumele se curăţă şi se spală, apoi se călesc înăbuşit în 50 ml ulei. Se prepară un sos din 1 lingură cu făină, care se rumeneşte în 50ml ulei şi se stinge cu vinul.
Se adaugă o cană cu supă de zarzavat, zeama de lămâie, sare, piper şi se mai fierbe 5 minute. Se lasă să se răcească, apoi se pun gălbenuşul de ou şi smântână.
Se servesc cotletele de somn cu garnitură de legume şi sos.
Pofta buna!
Foarte bun somnul la gratar.