Somn la gratar cu sos alb

Printeaza

 Somn la gratar cu sos alb

Ingrediente:Somn la gratar cu sos alb

  • 4 cotlete de somn
  • 100ml ulei
  • 2 morcovi
  • 200g fasole verde
  • 1 co­nopidă mică
  • 12 verze de Bruxelles
  • 2 cartofi mari
  • lingură făină
  • 100 g smântână
  • 50ml vin alb
  • 1 gălbenuş de ou
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală cotletele de somn, se scurg bine de apă, se sărează, se piperează, se pun pe grătarul încins şi se frig pe ambele părţi.

Legumele se curăţă şi se spală, apoi se călesc înăbuşit în 50 ml ulei. Se prepară un sos din 1 lin­gură cu făină, care se rumeneşte în 50ml ulei şi se stinge cu vinul.

Se adaugă o cană cu supă de zar­zavat, zeama de lămâie, sare, pi­per şi se mai fierbe 5 minute. Se lasă să se răcească, apoi se pun gălbenuşul de ou şi smântână.

Se servesc cotletele de somn cu garnitură de legume şi sos.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun somnul la gratar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.