Somn sau stiuca cu legume
PrinteazaSomn sau stiuca cu legume din: somn sau stiuca, cartofi, morcovi, mazare, vin, unt, sare, piper.
- 3 fileuri somn sau stiuca
- 3 cartofi tăiaţi în jumătăţi
- 3 morcovi tăiaţi în sferturi
- 150 g mazăre congelată
- 70 ml vin alb
- 1 foaie de dafin
- 3-4 boabe piper
- sare
- 30 g unt
- 20 g făină
- 1 lingură muştar
- 200 ml smântână
- piper negru măcinat şi sare
Mod de preparare:
Se pun la fiert legumele spălate şi tăiate, în apă cât să le cuprindă şi vinul alb. Se adaugă sare, piper boabe, foaia de dafin şi se fierb 10 minute.
Se pun apoi fileurile de peşte şi se mai fierbe până ce peştele este bine pătruns. Se scot fileurile de peşte pe o farfurie, se scurg legumele şi se păstrează zeama.
Intr-o tigaie se încinge untul. Se pune făina şi se amestecă bine.
Se adaugă muştarul, apoi se stinge cu 150 ml din zeama de la legume şi peşte. Se lasă la fiert 2-3 minute, apoi se adaugă sare, piper negru măcinat şi smântână.
Se mai dă în câteva clocote, până ce sosul se leagă bine.
Se serveşte peştele cu legume şi sos de muştar.
Pofta buna!