Somnul pescarului
PrinteazaSomnul pescarului
- 1 somn mic (circa 1,5 – 2kg)
- 100g unt
- 100ml ulei
- 1morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1ceapă mare
- 1 foaie de dafin
- cateva boabe piper
- 4 boabe ienibahar
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se spală bine apoi se taie coada şi capul iar ce rămâne se taie în felii de circa 2 cm grosime.
Se presară feliile de somn cu sare şi se prăjesc în untul amestecat cu ulei.
Capul şi coada somnului se pun la fiert împreună cu zarzavatul tăiat felioare, condimentele şi puţină sare. Zeama în care au fiert coada şi capul se strecoară şi se pune peste peştele pripit.
Capul şi coada somnului se pot servi ca rasol, alături de legumele fierte.
Pofta buna!