Somnul pescarului

Printeaza

Somnul pescarului

Ingrediente:Somnul pescarului

  • 1 somn mic (circa 1,5 – 2kg)
  • 100g unt
  • 100ml ulei
  • 1morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1ceapă mare
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe piper
  • 4 boabe ienibahar
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele, se spală bine apoi se taie coada şi capul iar ce rămâne se taie în felii de circa 2 cm grosime.

Se presară feliile de somn cu sare şi se prăjesc în untul amestecat cu ulei.

Capul şi coada somnului se pun la fiert împreună cu zarzavatul tăiat fe­lioare, condimentele şi puţină sare. Zeama în care au fiert coada şi capul se strecoară şi se pune peste peştele pripit.

Capul şi coada somnului se pot servi ca rasol, alături de legumele fierte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.