Somon afumat la cald cu salată de untisor
PrinteazaSomon afumat la cald cu salata de untisor din: cartofi, sare de mare, somon, ceapa rosie, marar, untisor, whisky, otet de vin alb, miere, mustar, ulei de arahide, ulei de masline si piper.
Dacă doriţi, înlocuiţi somonul afumat la cald cu păstrăv afumat sau chiar cu macrou picant afumat. Când este sezonul lor sau dacă reuşiţi să găsiţi, folosiţi cartofi Jersey Royal, pentru un gust britanic autentic.
Ingrediente:
- 500 g de cartofi noi, spălaţi
- sare de mare
- 300 g de somon scoţian afumat la cald
- 1/2 de ceapă roşie, curăţată şi tăiată julien
- 1 mână de mărar tocat mare
- 200 g de untişor tânăr, proaspăt
Sos:
- 1 linguri de whisky
- 1 1/2 linguri de oţet de vin alb
- 1 1/2 linguri de miere
- 1 1/2 linguri de muştar franţuzesc
- 3 linguri de ulei de arahide
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare de mare şi piper negru
Mod de preparare:
Puneţi cartofii noi într-o oală cu apă sărată, daţi în clocot şi lăsaţi-i să fiarbă 8-10 minute, până când se simt moi atunci când îi înţepaţi cu un cuţit.
Cât timp cartofii sunt pe foc, preparaţi sosul.
Puneţi whisky-ul, oţetul de vin, mierea, muştarul, uleiul de măsline şi uleiul de arahide într-un borcănel cu capac, închideţi capacul şi agitaţi bine pentru a amesteca ingredientele.
Asezonaţi cu sare şi piper, după gust, şi lăsaţi sosul deoparte pentru moment.
Scurgeţi cartofii şi puneţi-i într-un bol mare. Rupeţi carnea de somon în bucăţi mici şi adăugaţi-o în bol, alături de ceapa roşie şi de muştar. Turnaţi deasupra puţin sos şi amestecaţi bine, pentru ca acesta să se distribuie în tot bolul.
Aşezaţi amestecul de cartofi şi de somon pe un platou mare, apoi presăraţi pe deasupra untişorul.
Turnaţi restul de sos şi serviţi.
Somon afumat la cald cu salată de untisor
Pofta buna!