Somon afumat cu sos de curry
PrinteazaSomon afumat cu sos de curry din: somon, linte, sare, ardei, usturoi, ghimbir, ceapa, rosii, morcovi, portocale, ulei, curry, salata, piper.
- 4 fileuri somon afumat
- 300 g linte roşie
- sare
- un ardei iute
- 4 căţei de usturoi
- 5 cm rădăcină de ghimber
- două cepe
- două roşii
- doi morcovi
- două portocale
- 4 linguri de ulei de măsline
- curry
- salată verde
- piper
- ardei capia
Mod de preparare:
Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă îin cubuleţe, iar ghimberul se curăţă de coajă şi se taie în felii subţiri. Se călesc legumele în uleiul de măsline încins şi se lasă să se răcească.
Lintea se spală şi se pune la fiert cu un litru de apă. Se acoperă cu un capac şi se fiierbe timp de 40 de minute sau pâniă când s-a înmuiat. Se condimentează cu sare, o jumătate de linguriţă de pudră de curry şi piper, se adaugă legumele călite, roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt.
Se fierbe în continuare până când cubuleţele de morcovi s-au înmuiat. Se scot morcovii din supă şi legumele rămase se pasează cu un mixer. Se adaugă cubuleţele de morcovi şi se serveşte alături de fi- ieurile de somon, salata verde şi felii de portocale.
Pentru un gust mai dulce putem înlocui ardeiul iute cu ardei capia.
Poftă bună!