Somon în aluat
PrinteazaO reteta gustoasa de somon in aluat din: file de somon, aluat, spanac, unt, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper.
- 800 g file de somon
- 1 pachet aluat foitaj
- 400 g spanac
- 50 g unt
- 3 linguri cu ulei
- 1 lamaie
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală fileurile, îndepărtează pielea, sărează- le şi stropeşte-le cu zeamă de lămâie. Pune bucăţile de peşte într-o tigaie cu ulei încins şi rumeneşte-le câte 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-le şi lasă-le deoparte.
Opăreşte spanacul (poţi folosi şi congelat) şi căleşte-l în unt până ce capătă o textură de pastă. Potriveşte de sare şi piper. Intinde spanacul peste foaia de aluat.
Peste spanac, aranjează feliile de somon una lângă alta şi rulează. Dă la cuptor 25 de minute. Ornează cu pătrunjel.
Somon în aluat
Pofta buna!