Somon aromat
PrinteazaSomon aromat din: file de somon, condimente, vin, lamaie.
Ingrediente:
- 2 fileuri de somon mai groase
- 1 lingură margarină
- 1 crenguţă de cimbru
- condimente pentru peşte
- piper boabe colorate
- 50 ml vin
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Se unge un vas termorezistent cu un strat de margarină, se aşază fileurile de somon şi se stropesc cu zeamă de lămâie.
Se presară cu condimente pentru peşte, se macină piper, se acoperă cu o folie şi se pune deoparte pentru cel puţin 1 oră. Se dă jos folia, se pune deasupra margarina rămasă şi crenguţa de cimbru.
Se toarnă vinul în vasul termorezistent, se acoperă cu folie şi se pune în cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru 15 minute.
Se dă apoi folia deoparte şi se lasă până ce somonul se rumeneşte.
Pofta buna!