Somon cu broccoli
PrinteazaSomon cu broccoli din: cotlete somon, broccoli, sos de soia, miere, portocala, ceapa, usturoi, zahar, ghimbir, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, vin alb.
- 4 cotlete de somon
- 800 g broccoli
- 3 linguri de sos de soia
- 150 ml miere
- 1 portocala
- 5 cepe
- doi catei de usturoi
- o lingurita de zahar
- 1/2 lingurita ghimbir ras
- sare
- piper
- ulei de masline
- patrunjel
- vin alb
Mod de preparare:
O ceapa si un catel de usturoi se curata de foi, se spala si se toaca marunt.
Se amesteca foarte bine mierea, sosul de soia, sucul de portocala si putin patrunjel tocat.
Se pun cotletele de somon intr-un castron, se toarna deasupra sosul, se acopera cu folie alimentara si se dau la rece, 30 de minute.
Ceapa si usturoiul ramase se curata, se spala si se taie cubulete.
Se incinge putin ulei intr-o cratita, se adauga legumele si se calesc la foc potrivit, pana cand se inmoaie.
Se pun zaharul, sarea, piperul si ghimbirul ras.
Cotletele de somon se frig pe gratar sau se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei.
Broccoli se rupe in buchetele mai mici, se fierbe si se serveste alaturi de somon, presarat cu patrunjel tocat.
Somon cu broccoli
Pofta buna!