Somon cu capere
PrinteazaSomon cu capere din: file de somon, capere murate, boabe de porumb, marar, lamaie, vin, ulei de masline, usturoi, sare si piper.
- 800 g file de somon proaspat
- 200 g capere murate
- 150 g boabe de porumb, congelat sau conservat
- 1 legatura marar
- 1 lamaie
- 200 ml vin alb sec
- 50 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi fileul de somon în 4 părţi egale, îndepărtaţi eventualele oscioare rămase de la filetare, spălaţi-l, scurgeţi-l bine de apă şi ştergeţi-l cu şerveţele. încingeţi într-o tigaie mare antiaderentă uleiul şi prăjiţi la foc mic căţeii de ustruroi 1 minut, apoi scoateţi-i.
Puneţi în uleiul încins şi aromatizat bucăţile de somon presărate cu sare şi piper.
Acoperiţi tigaia cu un capac şi prăjiţi-le înăbuşit, la foc mic 20 de minute.
Adăugaţi apoi morcovul curăţat, spălat şi tăiat în cubuleţe, boabele de porumb şi caperele scurse de zeamă.
După 5 minute puneţi vinul, zeama de la jumătate de lămâie şi potriviţi de sare şi piper.
Mai lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 10 minute, apoi puneţi usturoiul pisat şi mărarul tocat mărunt.
Serviţi câte 1 bucată de file de somon la porţie, cu garnitură de capere, porumb şi morcov.
Ornaţi cu feliute de lămâie.
Somon cu capere
Pofta buna!
Ce bine arata!