Somon cu cartofi picanţi – reteta usor de preparat
PrinteazaSomon cu cartofi picanţi – reteta usor de preparat: cartofi, usturoi, unt, lamaie, rozmarin, cimbru, ardei iute, curry, ulei de masline, sare, piper, salata verde, legume.
Ingrediente:
- 4 fileuri de somon
- 500 g cartofi
- o căpăţănă de usturoi
- 50 g unt
- o lămâie
- o linguriţă cu rozmarin tocat
- o linguriţă cu cimbru
- un ardei iute
- o linguriţă pudră de curry
- ulei de măsline
- sare
- piper
- salată verde
- legume de sezon
Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se scurge şi se amestecă bine cu ulei. Se pune înr-o folie de aluminiu, se înfăşoară şi se coace în cuptor la foc potrivit 15-20 de minute.
Se scoate, se lasă să se răcească şi se pune într-un bol împreună cu untul, sarea, piperul şi rozmarinul.
Se amestecă bine cu o lingură până se lichefiază untul şi totul devine ca o cremă.
Fileurile de somon se spală, se scurg de apă şi se aşază pe o folie de aluminiu.
condimentează, se stropesc cu suc de lămâie, se ung cu pasta de unt şi se acoperă cu folie.
Se introduc în cuptor şi se coc 10-15 minute la foc potrivit.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se pun într-un bol.
amestecă bine cu pudra de curry, ardeiul iute tocat mărunt, cimbrul şi 100 ml ulei.
Se pun într-o tavă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc iute până se înmoaie.
Somon cu cartofi picanţi – reteta usor de preparat
Pofta buna!