Bruschete cu Avocado și Somon Afumat – Rețetă de Aperitiv Delicios și Elegant din: paine, avocado, somon afumat, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc. Bruschetele cu avocado și somon afumat sunt un aperitiv sofisticat, plin de arome proaspete și gusturi bogate. Această rețetă aduce împreună cremozitatea piureului de avocado, prospețimea […]
Somon cu cartofi picanţi
PrinteazaSomon cu cartofi picanţi din: cartofi, usturoi, unt, lamaie, rozmarin, cimbru, ardei iute, pudra de curry, ulei de masline, sare, piper, salata verde, legume de sezon.
Ingrediente:
- 4 fileuri de somon
- 500 g cartofi
- o căpăţănă de usturoi
- 50 g unt
- o lămâie
- o linguriţă cu rozmarin tocat
- o linguriţă cu cimbru
- un ardei iute
- o linguriţă cu pudră de curry
- ulei de măsline
- sare
- piper
- salată verde
- legume de sezon
Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se scurge şi se amestecă bine cu ulei.
Se pune intr-o folie de aluminiu, se înfăşoară şi se coace în cuptor la foc potrivit 15-20 de minute.
Se scoate, se lasă să se răcească şi se pune într-un bol împreună cu untul, sarea, piperul şi rozmarinul.
Se amestecă bine cu o lingură până se lichefiază untul şi totul devine ca o cremă.
Fileurile de somon se spală, se scurg de apă şi se aşază pe o folie de aluminiu.
Se condimentează, se stropesc cu suc de lămâie, se ung cu pasta de unt şi se acoperă cu folie.
Se introduc în cuptor şi se coc 10-15 minute la foc potrivit. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se pun într-un bol.
Se amestecă bine cu pudra de curry, ardeiul iute tocat mărunt, cimbrul şi 100 ml ulei.
Se pun într-o tavă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc iute până se înmoaie.
Somon cu cartofi picanţi
Bruschete cu Avocado și Somon Afumat – Rețetă de Aperitiv Delicios și Elegant
Pofta buna!