Steak de Somon cu Unt și Lămâie din: fileuri de somon, unt, suc si coaja de lamaie, sare, piper, ulei. Descoperiți secretul unei mese elegante și pline de savoare cu această rețetă de steak de somon, acompaniat de un topping generos de unt cu lămâie și marar. Perfect echilibrat între gustul bogat al somonului și […]
Somon cu cartofi la tigaie
PrinteazaSomon cu cartofi la tigaie din: ulei de arahide, cartofi, usturoi, sare, piper, file de somon, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel, capere.
- 2 linguri cu ulei de arahide
- 500 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în felii
- 1 căţel de usturoi curăţat şi feliat
- sare şi piper negru măcinat
- 300 g file de somon, tăiat în două
- 15 g unt
- coajă de lămâie rasă
- sucul de la 1 lămâie
- 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tocat
- 1 lingură cu capere
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte feliile de cartofi, uşor, timp de 5 minute, până când devin maronii dedesubt.
Intoarce-le şi prăjeşte-le 5 minute, până când devin galbene pe cealaltă parte, împinge cartofii într-o parte a tigăii şi lasă-i să se prăjească uşor. Adaugă usturoiul.
Condimentează somonul. Pune în partea liberă a tigăii untul şi lasă-l să se topească.
Adaugă somonul, cu pielea în jos. Prăjeşte-l câteva minute, apoi întoarce-l, presară coajă de lămâie şi mai prăjeşte-l câteva minute până când devine moale. Stinge focul.
Presară pătrunjelul şi caperele peste cartofi. Stoarce lămâia peste peşte, apoi întoarce-l cu pielea în sus.
Serveşte peştele alături de cartofi.
Somon cu cartofi la tigaie
Pofta buna!
Platou de Tartine cu Somon Fume
Platou de Tartine cu Somon Fume din: somon fume, paine, crema de branza, marar, lamaie, capere, patrunjel, sare, piper. Pentru momentele când căutați să impresionați cu o ofertă culinară elegantă și rafinată, tartinele cu somon fumé reprezintă o selecție inspirată. Combinația de somon fumé, cremă de brânză fină și verdeață proaspătă, accentuată de un strop […]
Pofta buna!