Somon cu citrice

Printeaza

Somon cu citrice din: sare, zahar, suc de portocale, menta, lamaie, limetta, portocala, file de somon, menta, ridichi si coriandru verde.

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca de sare
  • 1/2 ceasca de zahar
  • 100 ml suc de portocale
  • 1 legatura menta
  • 1 lamaie
  • 1 limetta
  • 1 portocala
  • 400 g file de somon cu piele
  • 1 fir menta pentru decor
  • 1 legatura ridichi
  • coriandru verde

 

Mod de preparare:

amestecă sarea cu zahăr şi suc. Se curăţă şi se toacă menta. taie feiii lămâia, limetta şi portocala. întinde pe planşetă o bucată de folie transparentă şi se aşază în mijloc jumătate din amestecul de sare şi zahăr.

aşază deasupra peştele cu partea cu pielea 1 jos şi se acoperă cu cealaltă jumătate de amestec. în final se presară mentă, alternând cu felii de citrice, asortate.

împachetează somonul în folie şi se aşază pe un fund de lemn; eventual se acoperă cu al doilea fund, peste care se aşază un vas cu apă.

dă totul la frigider şi se lasă la marinat cel puţin 2 zile.

despachetează peştele marinat şi se taie felii foarte subţiri, care se servesc cu felii de ridichi, bucăţele de portocală, frunze de mentă şi de coriandru.

 

Somon cu citrice

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.