Somon cu ciuperci
PrinteazaO reteta de somon cu ciuperci din: rondele de somon, ciuperci, ceapa, sirop de rodie, unt, sare si piper.
- 4 rondele de somon
- 500 g ciuperci champignon mici
- 1 ceapa mare
- 4-5 linguri sirop de rodie
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presarati rondelele de somon cu sare si piper, apoi prajit-le in unt, la foc mic cate 4-5 minute pe fiecare parte. Scoateti-le pe o farfurie si pastrati-le acoperite, la cald. In grasimea ramasa puneti ceapa curatata spalata, taiata in 4 si desfacuta in foi.
Puneti in tigaie si ciupercile curatate si spalate, fara a le taia. Cand ceapa s-a inmuiat bine puneti siropul de rodie si 2 linguri de zeama de lamaie.
Amestecati bine si mai lasati la foc mic 2-3 minute. Serviti cate un medalion de somon la o portie, alaturi cu ciuperci si ceapa, totul stropit cu sosul din tigaie si ornati cu feliute de lamaie.
Somon cu ciuperci
Pofta buna!