Somon crocant
PrinteazaSomon crocant din: cartofi, somon, fenicul, pesmet, ulei, parmezan, fasole.
- 750 g cartofi noi
- 1 bulb fenicul sau 1 fir de praz, tăiat felii
- 6 bucati file de somon
- 1 1/2 lingură ulei de măsline
- 75 g pesmet alb
- 100 g parmezan, răzuit mărunt
- 200 g fasole verde
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/180 C. Fierbe cartofii 10-12 minute, până când se pătrund.
Fierbe feniculul sau prazul într-un vas cu puţină apă 1 minut. Clăteşte rapid sub jet de apă rece şi lasă pe hârtie absorbantă să se usuce.
Aşază somonul în tava de copt tapetată cu hârtie. Combină feniculul, uleiul de măsline, pesmetul şi jumătate din parmezan şi adaugă un praf de piper negru.
Porţionează pe bucăţile de somon şi apoi adaugă parmezanul rămas şi dă la cuptor 8-10 minute. Intre timp, fierbe fasolea verde în apă cu sare 2 minute şi serveşte cu somonul şi cartofii noi.
Pofta buna!