Somon cu crusta de miere si coriandru
PrinteazaO reteta de somon cu crusta de miere si corinadru din: seminte de coriandru, miere, sos de soia, suc de lamaie, somon si ulei vegetal.
- o lingura seminte de coriandru
- 1/4 cana de miere
- cinci linguri sos soia
- doua linguri suc proaspat de lamaie
- 4 fileuri de somon, curatate de piele
- doua linguri ulei vegetal
Mod de preparare:
Prajeste semintele de corinadru intr-o tigaie neaderenta, fara a folosi ulei, la foc mediu. Amesteca incontinuu pentru a le praji uniform, pana devin aurii. Ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca. Sfarama semintele intr-un mojar.
Amesteca semintele de coriandru cu miere, sos de soia si suc de lamaie. Unge fiecare felie de somon cu sosul de miere, insa numai pe o parte. Pune ulei la incins intr-o tigaie si cand este fierbinte, prajeste somonul mai intai cu partea glazurata in jos, timp de un minut. Redu temperatura si mai prajeste doua minute. Intoarce-le si mai tine-le pe foc 3 minute. Scoate-le din tigaie pe o farfurie si acopera-le cu o folie de aluminiu pentru a le pastra calde.
Pune re stul de sos cu miere in tigaie Si tine pe foc pana fierbe, la temperatura medie. Dupa un minut, sosul va avea consistenta unui sirop. Foloseste-l alaturi de somon, pentru mai multa savoare. Reteta preluata de aici.
Somon cu crusta de miere si coriandru
Poftă bună!