Somon in crusta de mustar si miere cu sparanghel la cuptor
PrinteazaSomon in crusta de mustar si miere cu sparanghel la cuptor din: unt, zahar brun, mustar dijon, miere, sos de soia, sparanghel, ulei de masline, parmezan, sare, piper, file de somon.
- 1 lingura de unt nesarat
- 1 lingura de zahar brun
- 2 linguri de mustar Dijon
- 1 lingura de miere
- 1 lingura de sos de soia
- 500 g de sparanghel, curatat
- 2 linguri de ulei de masline
- 1/2 cana de parmezan proaspat ras
- sare si piper, dupa gust
- 4 fileuri de somon
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200C. Puneti untul si zaharul intr-un castron, apoi introduceti bolul in cuptorul cu microunde pentru circa 30 de secunde, pana cand ingredientele se topesc. Toarna peste mustarul, mierea si sosul de soia.
Amestecati sparanghelul cu 1 lingura de ulei, parmezanul, sare si piper.
Puneti apoi sparanghelul intr-un vas termorezistent si baga-l la cuptor pana cand tulpinile se inmoaie putin, aproximativ 10-12 minute.
Intre timp, incalzeste la foc mare cantitatea ramasa de ulei intr-o tigaie grill ce poate fi introdusa la cuptor.
Condimenteaza fileurile de somon cu sare si piper si pune-le pe grill, cu partea fara piele in jos. Lasa-le pana cand se rumenesc, circa 3-4 minute.
Apoi intoarce-le, unge-le cu jumatate din cantitatea de mustar cu miere si intrroduceti tigaia-grill in cuptor.
Asteptati pana cand somonul se intareste si carnea se despjrinde usor, aproximativ 5 minute.
Scoate fileurile din cuptor si unge-le cu amestecul de miere si mustar ramas. Serveste soomonul cu sparanghel.
Somon in crusta de mustar si miere cu sparanghel la cuptor
Pofta buna!