Somon cu ananas şi migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de somon cu: ananas, porumb baby murat, capere, migdale, nuca, oregano uscat, sare, piper.
- 4 fileuri de somon
- o conservă de ananas
- un borcan cu porumb baby murat
- o lingură cu capere
- 100 g migdale
- 100 g miez de nucă
- două linguri cu oregano uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Jumătate din cantatea de migdale şi miez de nucă se macină şi se pune într-un castron. Se adaugă sare şi piper după gust, oregano uscat, puţin suc de ananas şi se amestecă. Pleurile de somon se spală, se şterg de apă cu un şervet absorbant şi se trec prin amestecul din castron.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se împachetează în hârtie, se prinde cu scobitori ca să nu se desfacă la copt şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu până ce somonul papătă o culoare roz şi poate fi jpptruns cu dinţii unei furculiţe.
Se scot pe un platou şi se servesc alături de o salată din ananasul tocat mărunt, caperele, porumbul baby tăiat bucăţele, restul de migdale şi miez de nucă tocate mărunt.
Somon cu ananas şi migdale
Pofta buna!