Somon cu cartofi dulci
PrinteazaO reteta delicioasa de somon cu:ceapa, cartofi dulci, broccoli, porumb, ghimbir, usturoi, ulei de alune, alune, sare, piper.
- 4 fileuri de somon
- o ceapă
- doi cartofi dulci
- 500 g broccoli
- 200 g porumb din conservă
- o lingură cu ghimbir feliat
- 4 căţei de usturoi
- 120 ml ulei de alune
- 100 g alune
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori şi se pune pe o farfurie. Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se feliază şi se pune peste ceapă. Fileurile de somon se spală, se scurg de apă şi se condimentează.
Se aşază fiecare fileu de somon pe hârtie de copt tăiată în formă pătrată, se toarnă deasupra câte 20 ml ulei de alune pentru fiecare în parte, se presară ghimbirul, usturoiul şi se strânge hârtia cu o scobitoare. Se aşază pachetele pe o tavă de copt, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu 20-30 de minute
Broccoli se fierbe în apă cu sare, se rupe bucheţelş mai mici, se pune într-un bol împreună cu rondelele de cartofi dulci curăţate de coajă, restul de ulei, sare şi piper.
Se aşază într-o tavă, se toarnă o cană cu apă şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.
Somon cu cartofi dulci
Pofta buna!