Somon cu ciuperci şi sos roşu
PrinteazaSomon cu ciuperci şi sos roşu din: orez, ciuperci, rosii, somon, usturoi, ceapa, sos de soia, ghimbir, ardei capia, dafin, otet, zahar tos, ulei de masline, sare, piper, marar, arpagic murat.
- 300 g orez sălbatic
- 500 g ciuperci pleurotus
- 4 roşii
- 4 fileuri de somon
- usturoi
- o ceapă
- sos de soia
- ghimbir
- un ardei capia
- o frunză de dafin
- oţet
- o lingură de zahăr tos
- ulei de măsline
- sare
- piper
- mărar
- salată de arpagic murat
Mod de preparare:
Fileurile de somon se spală, se pun într-un castron împreună cu o jumătate de linguriţă de ghimbir ras, sare, piper şi doi căţei de usturoi feliat. Se adaugă o lingură de ulei, o lingură de sos de soia, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru 30 de minute.
Roşiile se opăresc câteva secunde, se curăţă de pieliţă şi se toacă în cubuleţe. Ardeiul capia şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se pun la călit în ulei încins, se adaugă roşiile, o cană de apă, sare, piper şi frunza de dafin. Se toarnă o lingură de oţet, se adaugă o lingură de zahăr tos şi se lasă să fiarbă până când scade sosul.
Orezul se fierbe, se scurge de apă şi se amestecă bine cu ciupercile pleurotus prăjite în ulei încins şi tăiate în bucăţi mai mici. Pleurile de somon se prăjesc şi se servesc alături de orezul cu ciuperci şi sosul de roşii fierbinte.
Se servesc cu o salta de arpagic murat si marar tocat.
Poftă bună!