Somon cu dovlecei, rosii si usturoi
PrinteazaSomon cu dovlecei, rosii si usturoi din: file de somon, suc de lamaie, sare, piper, ulei, dovlecei, usturoi, rosii.
- 4 fileuri somon (600 g)
- sucul unei jumătăţi de lămâie
- sare
- piper măcinat
- ulei pentru prăjit
Pentru garnitură:
- 2 linguri ulei
- 350 g dovlecei mici
- usturoi
- 300 g roşii
- sare
- piper
Mod de preaprare:
Fileurile de peşte le speli, le ştergi şi le stropeşti cu sucul de lămâie. Presari pe ele, după gust, piper şi sare, apoi le dai la frigider pentru 1 oră. Prăjeşti apoi peştele în ulei, la foc mediu, timp de 4 minute pe fiecare parte.
Pe măsură ce se prăjesc, scoţi bucăţile de somon pe hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de ulei.
Speli dovleceii, le îndepărtezi cotoarele şi îi tai cuburi, pe care le prăjeşti în ulei încins. Adaugi usturoiul tocat mărunt, roşiile curăţate de pieliţă şî tăiate cubuleţe.
Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi cimbru. Amesteci bine, apoi acoperi tigaia cu un capac şi mai laşi pe foc 10 minute. Serveşti somonul prăjit cu sosul alături.
Pofta buna!