Somon cu dovlecei, rosii si usturoi

Printeaza

Somon cu dovlecei, rosii si usturoi din: file de somon, suc de lamaie, sare, piper, ulei,  dovlecei, usturoi, rosii.

Ingrediente:Somon cu dovlecei, rosii si usturoi

  • 4 fileuri somon (600 g)
  • sucul unei jumătăţi de lămâie
  • sare
  • piper măci­nat
  • ulei pentru prăjit

Pentru garnitură:

  • 2 linguri ulei
  • 350 g dovlecei mici
  • usturoi
  • 300 g roşii
  • sare
  • piper

Mod de preaprare:

Fileurile de peşte le speli, le ştergi şi le stropeşti cu sucul de lămâie. Presari pe ele, după gust, piper şi sare, apoi le dai la frigider pentru 1 oră. Prăjeşti apoi peştele în ulei, la foc mediu, timp de 4 minute pe fi­ecare parte.

Pe măsură ce se prăjesc, scoţi bucăţile de somon pe hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de ulei.

Speli dovleceii, le îndepărtezi cotoarele şi îi tai cu­buri, pe care le prăjeşti în ulei încins. Adaugi ustu­roiul tocat mărunt, roşiile curăţate de pieliţă şî tăiate cubuleţe.

Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi cimbru. Amesteci bine, apoi acoperi tigaia cu un capac şi mai laşi pe foc 10 minute. Serveşti somo­nul prăjit cu sosul alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.