Somon cu dovlecei
PrinteazaSomon cu dovlecei din: cotlete somon, dovlecei, lamai, patrunjel, usturoi, ulei de masline, chimen, scortisoara, ghimbir, sare, piper, smantana, castraveti verzi.
- 4 cotlete somon
- 4 dovlecei mici
- 2 lamai
- 1 legatura patrunjel
- 4 catei usturoi
- 50ml ulei de masline
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita ghimbir ras
- sare
- piper
- smantana
- castraveti verzi
Mod de preparare:
Iei cotletele de somon, le presari cu ghimbir ras, chimen pisat şi scorţişoară măcinată. Stropeşti cu sucul unei lămâi, adaugi uleiul, sare şi piper. Pui câteva fire de pătrunjel, amesteci şi acoperi cu folie alimentară, apoi dai la rece 50 de minute.
Speli şi tai dovleceii rondele subţiri, apoi le presari cu sare. Pui rondelele într-o tavă, aşezi deasupra somonul, torni apă cât să acopere dovleceii, condimentezi, stropeşti cu suc de lămâie şi aşezi fire de pătrunjel.
Presari usturoiul feliat, acoperi tava cu folie de aluminiu şi introduci tava în cuptorul încins. Coci la foc mediu 35 de minute.
Somon cu dovlecei
Pofta buna!