Somon cu fasole verde
PrinteazaSomon cu fasole verde din: somon, fasole, rosii, cartofi, lamaie, mustar, sare, piper.
- 500 g cartofi
- 150 g fasole verde
- 100 g roşii
- 300 g somon
- lamaie
- mustar
- capere
- ceapa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe în apă cu sare 500 g cartofi mici, 10 minute, scurge de lichid. Scurge de lichid conserva de 150 g fasole verde, trece rapid sub jet de apă rece şi aşază în bolul cu cartofii.
Adaugă 100 g roşii cireaşă, tăiate în două, 300 g somon afumat, tăiat făşii sau ton din conservă. Amestecă.
Pentru a prepara vinegreta, combină 1/2 lingură muştar cu boabe întregi, 1/2 lingură muştar de Dijon, 1/2 linguriţă miere, zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie, 1 lingură capere, clătite.
Potriveşte gustul de sare şi piper şi adaugă treptat, amestecând, 2 linguri ulei de măsline. Adaugâ o legătură ceapă verde, tocată mărunt.
Stropeşte cu vinegreta şi serveşte imediat.
Pofta buna!