Somon cu fidea de orez

Printeaza

Somon cu fidea de orez din: somon, portocale, fidea de orez, capere, vin, lamaie, faina, pudra de curry, unt, smantana, cimbru, sare, piper, migdale.

Ingrediente:Somon_cu_fidea_de_orez

  • 4 bucati de somon
  • doua portocale
  • 200 g fidea de orez
  • 100 g capere
  • 250 ml vin alb demisec
  • o lamaie
  • o lingura cu faina
  • 5 g pudra de curry
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 150 g migdale

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun jumătate de cană cu apă, făina, pudra de curry, sare şi piper după gust. Se încinge untul într-o crăticioară, se pune amestecul din bol şi se fierbe până începe să se îngroaşe.

Se presară caperele tocate mărunt, cimbru după gust şi se lasă să se răcească.

Atunci când încă este călduţ se adaugă smântână, se amestecă şi se lasă să se răcească complet.

Somonul se spală, se scurge de apă, se stropeşte cu suc de lămâie, se presară sare, piper, cimbru şi coajă rasă de lămâie.

Se aşază deasupra felii de portocală, se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins; şi se coc 20-25 de minute la foc mediu. Fideaua de oreez se opăreşte cu apă clocotită, se scurge şi se pune în farfurii.

Se aşază deasupra somonul, se toarnă sosul cu capere şi se servesc imediat.

In momentul servirii se presara migdale prajite tocate marunt.

Somon cu fidea de orez

Somon_cu_fidea_de_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.