Somon cu fidea de orez
PrinteazaSomon cu fidea de orez din: somon, portocale, fidea de orez, capere, vin, lamaie, faina, pudra de curry, unt, smantana, cimbru, sare, piper, migdale.
- 4 bucati de somon
- doua portocale
- 200 g fidea de orez
- 100 g capere
- 250 ml vin alb demisec
- o lamaie
- o lingura cu faina
- 5 g pudra de curry
- 50 g unt
- 100 ml smantana
- cimbru
- sare
- piper
- 150 g migdale
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun jumătate de cană cu apă, făina, pudra de curry, sare şi piper după gust. Se încinge untul într-o crăticioară, se pune amestecul din bol şi se fierbe până începe să se îngroaşe.
Se presară caperele tocate mărunt, cimbru după gust şi se lasă să se răcească.
Atunci când încă este călduţ se adaugă smântână, se amestecă şi se lasă să se răcească complet.
Somonul se spală, se scurge de apă, se stropeşte cu suc de lămâie, se presară sare, piper, cimbru şi coajă rasă de lămâie.
Se aşază deasupra felii de portocală, se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins; şi se coc 20-25 de minute la foc mediu. Fideaua de oreez se opăreşte cu apă clocotită, se scurge şi se pune în farfurii.
Se aşază deasupra somonul, se toarnă sosul cu capere şi se servesc imediat.
In momentul servirii se presara migdale prajite tocate marunt.
Somon cu fidea de orez
Pofta buna!