Somon cu flori de dovlecel

Printeaza

O reteta delicioasa de somon cu flori de dovlecel din: somon, flori de dovlecel, ceapa, dovlecel, morcov, telina, smantana, unt, supa de legume, nucsoara, ulei extravirgin de masline, sare, piper, cartofi, patrunjel si unt.

Ingrediente:Somon cu flori de dovlecel

  • 4 bucăţi de somon de 150 g fiecare
  • 12 flori de dovlecel
  • 1 ceapă albă mică
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov mic
  • 1 tulpină de ţelină
  • 2 linguri de smântână proaspătă
  • 30 g unt
  • 2,5 dl supă de legume
  • nucşoară
  • 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper
  • 400 g cartofi
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • 20 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi cartofii, daţi-i pe râzătoare într-un castron şi amestecaţi-i cu pătrinjel tocat. Topiţi într-o tigaie termoizolantă de 10 cm diametru untul, apoi daţi focul mare. Când se încinge, turnaţi în centrul ei o lingură de cartofi presându-i cu dosul lingurii de lemn; rumeniţi-i 3 minute pe fiecare parte, întorcân- du-i cu o paletă şi, la sfârşit, puneţi ss.re. Pregătiţi alte trei grătărele de cartofi şi pâs- traţi-le la cald.

Rumeniţi într-o tigaie termoizolantă somonu în ulei 3 minute pe fiecare parte, la foc iute, încât peştele să rămână în interior puţin crud (dacă vă place somonul bine făcut, prelungiţi timpul de rumenire încă pe atât). Presăraţi-I cu sare şi cu piper, păstrându-l apoi la cald. Curăţaţi florile de dovlecel tăind codiţa şi scoţând pisti­lul. Lăsaţi deoparte câteva pentru ornat, iar pe celelalte rupeţi-le bucăţele.

Curăţaţi şi spălaţi dovlecelul, morcovul, ţelina şi ceapa, după care tăiaţi-le cubuleţe. Căliţi-le să-şi lase aroma la foc iute în 30 g de unt. Stropiţi-le cu supa de legume şi daţi focul mic. Fierbeţi-le 20 de minute, până se înmoaie legumele. Săraţi, piperaţi şi aromatizaţi cu nucşoară. Păstraţi deoparte jumătate din cantitatea de, legume şi restul mixaţi-l cu smântână.

Aranjaţi pe farfurii grătărelele de cartofi, dea­supra bucăţile de somon şi stropiţi totul cu legumele mixate. Adăugaţi-le şi pe cele lăsate bucăţele şi florile de dovlecel întregi, apoi serviţi.

Somon cu flori de dovlecel

Somon cu flori de dovlecel

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.