Somon cu hrean si sfecla rosie
PrinteazaSomon cu hrean si sfecla rosie din: file de somon, sare, piper, sfecla rosie, maghiran, ulei de masline, otet balsamic, smantana, pasta de hrean, suc de lamaie, rucola.
Ingrediente:
- 450gr file de somon, dezosat si crestat
- sare si piper negru proaspat macinat
- 6-8 capatani de sfecla tanara, fiarta sau coapta, apoi feliata
- 1 mana de frunze de maghiran proaspat
- ulei de masline
- otet balsamic
- 2 linguri smantana
- 2 linguri pasta de hrean
- sucul de la 1 lamaie
- 1 mana de rucola
Mod de preparare:
Puneti fileurile de somon cu pielea in jos intr-o tigaie neaderenta incinsa. Apasati-le usor cu o spatula ca sa nu se stranga. Dupa 1 minut, ar trebui sa fie usor aurii. Intoarceti somonul, presarati sare si apoi puneti la gratar 10-15 minute.
Intre timp, marinati sfecla, adaugand maghiranul, putin ulei de masline, otetul balsamic si condimentele. Separat, amestecati smantana cu pasta de hrean si asezonati, dupa gust, cu sare, piper si suc de lamaie.
Puneti sfecla si somonul pe farfuriile de servit, apoi presarati deasupra frunzele de rucola si turnati sosul de hrean.
Somon cu hrean si sfecla rosie
Pofta buna!