Somon cu lamaie si cuscus
PrinteazaSomon cu lamaie si cuscus din: fileuri de somon, lamaie, portocala, vin alb sec, cuscus, unt, frunze de salvie, runze de ruccola, frunze de salata, ulei, sare si piper.
- 2 fileuri somon
- 1 lamaie
- 1 portocala
- 1/2 pahar vin alb sec
- 250 g cuscus
- 50 g unt
- frunze de salvie
- frunze de ruccola
- frunze de salata
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă fileurile de somon. Se încinge cuptorul. Se pune somonul într-o tavă unsă cu ulei, se condimentează, se stropeşte cu sucul de la portocală şi jumătate de lămâie, se adaugă untul şi se acoperă cu folie de aluminiu. Se lasă la cuptor 20 minute.
Intre timp se fierbe un litru de apă cu sare şi o lingură de ulei, în care apoi se adaugă cuşcuşul şi se amestecă pe foc mediu timp de 10-15 minute. Se adaugă salvie tocată, iar apoi se ia de pe foc. Peste somon se toarnă vinul alb şi se mai lasă 10 minute. Se spală bine frunzele de salată, ruccola şi salvie rămase.
Se pune câte o frunză de salată pe farfurie, cuşcuş amestecat cu ruccola şi frunze de salvie, iar somonul deasupra. Se decoreaza cu lamaie.
Somon cu lamaie si cuscus
Pofta buna!