Somon cu legume la gratar
PrinteazaSomon cu legume la gratar din: somon, ardei gras, rosii cherry, vanata, dovlecel, capere, vin, lamaie, ulei, sare, patrunjel.
- 200 g somon
- 1 ardei gras
- 4-5 rosii cherry
- 4 felii de vanata (rondele)
- 4 felii dovlecel
- 50 g capere (din saramura)
- 20 ml vin alb
- 1 lamaie
- ulei
- sare
- patrunjel
Mod de preparare:
Somonul se aşează pe o folie de aluminiu, se presară cu sare şi piper şi se dă cu ulei de măsline; Se pune apoi pe grătar, şi se lasă 15 – 20 de min. Din când în când se întoarce; Se pune sare şi piper peste legume, după care se aşează şi ele pe grătar;
Intr-o tigaie încinsă se prepară un sos din vin alb, sare, capere, suc de lămâie şi ulei de măsline. Se lasă pe foc 2-3 min. Se ia apoi de pe foc şi se lasă la răcit; Se toarnă apoi sosul şi se ornează cu pătrunjel.
Somon cu legume la gratar
Pofta buna!
Ce-mi place cum ti-a iesit, bravo!