Somon cu legume si lamaie
PrinteazaSomon cu legume si lamaie din: medalioane de somon, vin alb, dovlecei, morcovi, cartofi, sare, piper alb, unt, ulei de masline, ceapa, praz, lamaie si cimbru.
- 4 medalioane somon
- 150 ml vin alb demisec
- 2 dovlecei
- 2-3 morcovi
- 4 cartofi cu coaja rosie
- sare
- piper alb
- 50 g unt
- 2 lingurite ulei de masline
- o ceapa alba sau o legatura de ceapa verde
- un fir praz
- o lamaie
- o crenguta cimbru proaspat
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Se taie rondele subţiri şi se rumenesc în unt. Se rad morcovii pe răzătoarea mică, dovleceii se spală şi se taie feliuţe, apoi se călesc împreună cu cartofii. Se condimentează cu sare’şi piper şi se bagă în cuptorul cald.
Separat, se spală bucăţile de somon, se şterg şi se pun în tavă. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se acoperă cu un strat de ceapă şi praz tăiate fâşii. Se stropesc cu ulei şi se bagă în cuptor. Spre sfârşit, se stropeşte somonul cu vin şi se adaugă legumele gratina- te. Se mai laşă 10 minute în cuptor şi se serveşte cu lămâie şi cimbru.
Somon cu legume si lamaie
Pofta buna!