Somon cu legume şi lemongrass
PrinteazaO reteta de somon cu legume si lemongrass din: lamaie verde, ardei iute, ghimbir, usturoi, lemongrass, ulei, sare, file de somon, varza, praz, unt, supa si piper.
- 1 lămâie verde
- 1 ardei iute roşu
- 1,5 cm ghimbir
- 1 căţel de usturoi
- 1 fir lemongrass
- 3 linguri ulei
- sare
- 600 g file de somon fără piele
- 500 g varză chinezească
- 1 fir praz
- 2 linguri unt
- 100 ml supă
- piper
Mod de preparare:
Se spală lămâia, se rade coaja şi se stoarce sucul. Se curăţă ardeiul iute, se taie rondele. Se toacă ghimbirul şi usturoiul. Se curăţă firul de lemongrass şi se mărunţeşte capătul gros.
Toate se amestecă împreună cu uleiul şi sarea. Se împarte somonul în 4 porţii şi se lasă să se marineze în amestecul picant o oră. Se pregătesc legumele. Se taie bucăţi varza chinezească, iar prazul se taie rondele.
Se prăjeşte peştele şi se adaugă marinata şi prazul; se lasă să fiarbă puţin.
Se topeşte untul, în altă tigaie, şi se călesc codiţele de la foile de varză chinezească cca 2-3 min. Se toarnă supa şi se adaugă frunzele de varză chinezească; se călesc puţin şi se condimentează. Se servesc alături de peşte.
Somon cu legume şi lemongrass
Pofta buna!