Somon cu legume
PrinteazaSomon cu legume
- 1 buc. file de somon fără piele
- 2 linguri sherry sec
- sare, piper
- câte 3 linguri busuioc
- cimbru, rozmarin
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură pesmet
- 200 g legume (vinete, dovlecei, ardei gras)
- 1 arpagic
- 1 căţel de usturoi
- 1 roşie
- 1 linguriţă pastă de roşii
- 50 ml supă
- 1 linguriţă muştar dulce
Preparare:
Spălaţi peştele şi uscaţi-l pe un şervet. Stropiţi-l cu 1 lingură de sherry, săraţi-l, piperaţi-l, verdeaţa şi tocaţi-o mărunt, încingeţi 1 linguriţă de ulei şi căliţi jumătate din verdeaţă.
Adăugaţi pesmetul, condimentaţi-l cu sare şi piper şi lăsaţi-l să se răcească. Incingeţi cuptorul la 180°C. Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le cuburi. Curăţaţi arpagicul şi usturoiul, apoi tocaţi-le mărunt. Opăriţi roşia, îndepărtaţi-i pielea şi tăiaţi-o cuburi.
Căliţi legumele în restul de ulei. Adăugaţi restul de verdeaţă, sarea şi piperul. Stingeţi cu sherry. Incorporaţi pasta de roşii şi supa şi căliţi circa 15 minute. Aşezaţi somonul pe o folie de aluminiu unsă cu ulei.
Ungeţi-l cu muştar, aşezaţi peste el amestecul cu pesmet şi lăsaţi-l la cuptor circa 15 minute. Condimentaţi legumele şi serviţi-le alături de peşte.
Somon cu legume
Pofta buna!
Yummy, imi place somonul. Sa fac si eu cu legume.