Somon cu legume

Printeaza

Somon cu legume

Ingrediente:Somon cu legume

  • 1 buc. file de somon fără piele
  • 2 linguri sherry sec
  • sare, piper
  • câte 3 linguri busuioc
  • cimbru, rozmarin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură pesmet
  • 200 g legume (vinete, dovlecei, ardei gras)
  • 1 arpagic
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 roşie
  • 1 linguriţă pastă de roşii
  • 50 ml supă
  • 1 linguriţă muştar dulce

Preparare:

Spălaţi peştele şi uscaţi-l pe un şervet. Stropiţi-l cu 1 lingură de sherry, săraţi-l, piperaţi-l, verdeaţa şi tocaţi-o mărunt, încingeţi 1 linguriţă de ulei şi căliţi jumătate din verdeaţă.

Adăugaţi pesmetul, condimentaţi-l cu sare şi piper şi lăsaţi-l să se răcească. Incingeţi cuptorul la 180°C. Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le cuburi. Curăţaţi arpagicul şi usturoiul, apoi tocaţi-le mărunt. Opăriţi roşia, îndepărtaţi-i pielea şi tăiaţi-o cuburi.

Căliţi legumele în restul de ulei. Adăugaţi restul de verdeaţă, sarea şi piperul. Stingeţi cu sherry. Incorporaţi pasta de roşii şi supa şi căliţi circa 15 minute. Aşezaţi somonul pe o folie de aluminiu unsă cu ulei.

Ungeţi-l cu muştar, aşezaţi peste el amestecul cu pesmet şi lăsaţi-l la cuptor circa 15 minute. Condimentaţi legumele şi serviţi-le alături de peşte.

Somon cu legume

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Yummy, imi place somonul. Sa fac si eu cu legume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.