Somon cu legume si piper
PrinteazaO reteta delicioasa de somon cu legume, sare, piper rosu macinat, piper megru boabe, dovlecei, ceapa rosie, zahar, rosii, salata verde, ridichii, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline.
- 4 medalioane de somon
- sare
- piper măcinat roşu
- piper negru boabe
- 2 dovlecei
- 1-2 cepe roşii
- o linguriţă zahăr
- 2 roşii
- 3-4 frunze de salată pentru ornat
- o salată verde
- ridichi
- 2-3 căţei usturoi
- zeama de la 2 lămâi
- 1-2 linguriţe ulei de măsline
Mod de preparare:
Se condimentează medalioanele de somon cu sare şi piper şi se pun pe grătarul încins. Se lasă 15 minute pe o parte şi 15 minute pe cealaltă parte până se rumenesc.
Separat, se spală dovleceii, se taie felii şi se pun pe grătar împreună cu somonul.
Intre timp, se curăţă salata verde, ceapa, usturoiul, ridichile, se spală şi se taie pentru salată. Se condimenteză salata cu sare, lămâie, ulei, zahăr şi piper măcinat şi se amestecă bine.
Somonul se serveşte cu dovlecei copţi şi salată. Se ornează cu boabe de piper, cu felii de roşii şi frunze de salată verde.
Somon cu legumesi piper
Pofta buna!