Somon cu mac şi sparanghel

Printeaza

Somon cu mac şi sparanghel din: cotlete de somon, sparanghel, seminte de mac, morcovi, telina, ardei gras, ceapa, usturoi, boia dulce, lamaie, salvie, vin, unt, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Somon_cu_mac_si_sparanghel

  • 4 cotlete de somon
  • 400 g sparanghel
  • 100 g seminte de mac
  • doi morcovi
  • o telina mica
  • doi ardei grasi
  • o ceapa
  • usturoi
  • o lingurita cu boia dulce
  • o lamaie
  • o frunza de salvie
  • 100 ml vin alb sec
  • 85 g unt
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Ceapa şi doi căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin unt într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc cinci minute. Se adaugă un morcov şi ardeii tăiaţi julien, se călesc zece minute, apoi se adaugă salvia şi vinul, restul de unt, sare şi piper. Se fierbe totul circa zece minute, amestecând continuu ca să nu se lipească de cratiţă.

Cotletele de somon se spală, se şterg de apă şi se ung cu ulei. Se condimentează, se stropesc cu lămâie, se trec prin seminţele de mac şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20 de minute. Sparanghelul se fierbe în apă cu sare şi se pune pe un platou.

Morcovul rămas şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici, se amestecă bine cu sare, piper şi boia de ardei dulce. Se servesc alături de cotletele de somon, sparanghelul fiert şi sosul cu legume.

Pentru un gust mai bun, somonul se unge cu ulei amestecat cu suc de lamaie.

Somon cu mac şi sparanghel

Somon_cu_mac_si_sparanghel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.