Somon cu naut
PrinteazaO reteta delicioasa de somon cu: naut, mazare, morcov, boabe de porumb, ceapa, usturoi, ardei, mustar, salata verde, ulei de masline, sare, piper, oregano uscat.
- 4 fileuri de somon
- 150 g năut
- 200 g mazăre
- un norcov
- 100 g boabe porumb
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- doi ardei
- un borcan cu mustar cu boabe
- o salată verde
- 75 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- oregano uscat
Mod de preparare:
Fileurile de somon se spală, se scurg de apă, se ung cu muştar şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ţin în cuptorul încins până ce somonul a devenit roz şi se scoate pe un platou. Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe în apă cu puţină sare şi piper.
Mazărea şi morcovul curăţat de coajă se fierb separat şi se pun într-un castron. Morcovul se taie înjumătăţi, apoi felii potrivit de groase. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală, se taie felii şi s pun la căit în uleiul de măsline împreună cu ceapa curăţată de frunze şi tăiată peştişori.
Se călesc cinci minute, se adaugă mazărea, năutul, usturoiul curăţat de foi şi feliat, sare piper după gust. Se amestecă, se mai ţin pe foc mic zece minute, apoi se pun pe un platou decorat cu frunze de varză, împreună cu fileurile de somon.
Somon cu naut
Pofta buna!