Somon cu inghetata de piper roz
PrinteazaSomon cu inghetata de piper roz din: file somon, lapte, smantana, zahar, piper roz, ulei, suc de lamaie, marar.
- 500 g file de somon
- 500 ml lapte
- 200 ml smântână
- 120 g zahăr pudră
- 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru
- un vârf de cuţit de zahăr tos
- 200 ml ulei de măsline
- sucul de la o lămâie
- mărar
Mod de preparare:
Ingheţata: In laptele încălzit se pun boabele de piper roz şi se lasă la infuzat până când laptele devine călduţ. Se strecoară, se adaugă sarea şi zahărul, se amestecă şi se lasă la răcit. Când compoziţia s-a răcit se pune smântână, dupa care se dă la congelator.
Somonul: Se taie în cubuleţe şi se lasă la marinat, timp de 8 ore. Marinata se prepară din 200 ml ulei de măsline, sucul de la o lămâie, câteva boabe de piper, sare şi zahăr. După marinare somonul se serveşte cu îngheţata de piper şi se ornează cu mărar verde tocat fin.
Poftă bună!