Somon cu inghetata de piper roz

Printeaza

Somon cu inghetata de piper roz din: file somon, lapte, smantana, zahar, piper roz, ulei, suc de lamaie, marar.

Ingrediente: Somon cu inghetata de piper roz

  • 500 g file de somon
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smântână
  • 120 g zahăr pudră
  • 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru
  • un vârf de cuţit de zahăr tos
  • 200 ml ulei de măsline
  • sucul de la o lămâie
  • mărar

 

Mod de preparare:

Ingheţata: In laptele încălzit se pun boabele de piper roz şi se lasă la infuzat până când laptele devine călduţ. Se strecoară, se adaugă sarea şi zahă­rul, se amestecă şi se lasă la răcit. Când compoziţia s-a răcit se pune smân­tână, dupa care se dă la congelator.

So­monul: Se taie în cubuleţe şi se lasă la marinat, timp de 8 ore. Marinata se pre­pară din 200 ml ulei de măsline, sucul de la o lămâie, câteva boabe de piper, sare şi zahăr. După marinare somonul se serveşte cu îngheţata de piper şi se ornează cu mărar verde tocat fin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.