Somon cu noodles
PrinteazaSomon cu noodles din: file de somon, ardei iute, vin de orez, sos de soia, ghimbir, coriandru, mazare pastai, sos teriyaki, noodles.
- 2 fileuri de somon, cu piele (de aproximativ 125 g fiecare)
- 1 ardei iute roşu mic, tocat fin
- 1 lingură vin de orez
- 1 lingură sos de soia
- o bucată mica de ghimbir, decojit şi ras fin
- o legătură mică de coriandru, tocat
- 140 g păstăi de mazăre
- 2 linguri de sos teriyaki
- 300 g de noodles pentru wok
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi aşază somonul cu pielea in jos.
Amestecă ardeiul roşu cu vinul de orez, sosul de soia, ghimbirul şi coriandrul şi pune amestecul peste somon, cu lingura. Coace somonul timp de 12-15 minute sau până când este bine pătruns.
Incinge un wok sau o tigaie mare şi găteşte păstăile de mazăre cu o lingură de apă timp de 2 minute, până când sunt fragede, dar şi crocante. Adaugă sosul teriyaki şi tăieteii noodles, amestecând până când aceştia din urmă se încălzesc.
Transferă tăieţeii în două farfurii şi aşază somonul deasupra.
Pofta buna!