Somon cu orez picant

Printeaza

Somon cu orez picant din: iaurt, pasta tikka, somon, lamaie, ulei de masline, ceapa, ardei gras, chimen, turmeric, orez basmati, patrunjel.

Ingrediente: Somon cu orez picant

  • 150 ml iaurt
  • l lingură pastă tikka
  • 4 fileuri de somon fără pielită
  • sferturi de lămâie, pentru servit

Ingrediente pentru pilaf:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe, 1 tocată mărunt, 1 tăiată felii subţiri
  • 1 buc ardei gras roşu, tăiat cuburi
  • 1 linguriţă chimen şi turmeric
  • 200 g orez basmati sau orez pentru pilaf
  • 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat

 

Mod de preparare:

Combină iaurtul cu pasta tikka şi unge peştele; lasă la marinat 10 minute.

Incinge uleiul şi prăjeşte ceapa tocată şi ardeiul 5 minute şi apoi adaugă condimnetele şi continuă să ţii pe foc 2 minute. Adaugă orezul, amestecă şi stinge cu 400 ml apă rece.

Lasă să fiarbă acoperit la foc mic 8-10 minute. Opreşte flacăra si lasă să stea 5 minute acoperit.

Incinge grătarul la temperatură medie spre mare şi frige peştele 10-15 minute. Intr-un vas separat prăjeşte ceapa tăiată felii. Adaugă pătrunjelul în pilaf şi serveşte cu somonul, ceapa prăjită şi sferturi de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.