Somon cu orez picant
PrinteazaSomon cu orez picant din: iaurt, pasta tikka, somon, lamaie, ulei de masline, ceapa, ardei gras, chimen, turmeric, orez basmati, patrunjel.
- 150 ml iaurt
- l lingură pastă tikka
- 4 fileuri de somon fără pielită
- sferturi de lămâie, pentru servit
Ingrediente pentru pilaf:
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 cepe, 1 tocată mărunt, 1 tăiată felii subţiri
- 1 buc ardei gras roşu, tăiat cuburi
- 1 linguriţă chimen şi turmeric
- 200 g orez basmati sau orez pentru pilaf
- 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Combină iaurtul cu pasta tikka şi unge peştele; lasă la marinat 10 minute.
Incinge uleiul şi prăjeşte ceapa tocată şi ardeiul 5 minute şi apoi adaugă condimnetele şi continuă să ţii pe foc 2 minute. Adaugă orezul, amestecă şi stinge cu 400 ml apă rece.
Lasă să fiarbă acoperit la foc mic 8-10 minute. Opreşte flacăra si lasă să stea 5 minute acoperit.
Incinge grătarul la temperatură medie spre mare şi frige peştele 10-15 minute. Intr-un vas separat prăjeşte ceapa tăiată felii. Adaugă pătrunjelul în pilaf şi serveşte cu somonul, ceapa prăjită şi sferturi de lămâie.
Pofta buna!