Somon cu orez si sos
PrinteazaSomon cu orez si sos din: somon, orez, mazare, morcov, limete, smantana, castravete, migdale, curry, ulei de masline, sare, piper si busuioc verde.
- 4 bucati de somon
- 200 g orez alb
- 200 g mazare
- un morcov
- doua limete
- 300 g smantana
- un castravete verde mai mare
- 100 g migdale
- 5 g curry
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
- busuioc verde
Mod de preparare:
Somonul se spală, se şterge cu un şervet absorbant, se unge cu puţin ulei, se condimentează şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 15-20 de minute. Mazărea se spală, se fierbe zece minute, apoi se scoate într-un bol.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se căleşte două minute morcovul tocat mărunt, apoi se adaugă orezul spălat şi scurs de apă. Se călesc două minute, se adaugă apă cât să depăşească ingredientele, se condimentează şi se lasă săi fiarbă.
Când esste pe jumătate fiert se adaugă mazărea, se mai pune apă şi se ccontinuă fierberea până ce legumele şi orezul sunt fierte. Se adaugă curry, se amestecă şi se mai fierbe două minute.
Castravetele verde se spală, se dă pjrin răzătoarea cu ochiuri mici, se presează ca să elimine sucul şi se pun într-un bol.
Se amestecă bine ciu smântână, sare, piper, busuioc tocat, migdale şi puţin ulei. Inainte de a fi introdus somonul in cuptor se acopera cu felii de lamaie.
Somon cu orez si sos
Pofta buna!