Somon cu paste şi legume

Printeaza

Somon cu paste şi legume

Somon cu paste şi legume

Ingrediente:

  • 500 g somon afurmat
  • 250 g fidea de orez
  • doi morcovi
  • 300 g fasole verde
  • 300 g boabe de porumb
  • un sfert de ţelină
  • 100 g unt
  • sare, piper
  • o lămâie
  • oregano
  • sos de maioneză
  • ceapă verde

 

Preparare:

Morcovii se curăţă de coajă se fierb, se lasă să se răcească şi se taie în bastonaşe.

Ţelina se curăţă de coajă, se taie în felii sujbţiri şi se pune pe o farfurie. Fasolea verde se fierbe, se răceşte şi se taie în bucăţi mai mici.

Se încinge juimătate din cantitatea de unt într-o tigaie, se pun ţelina, legurmele fierte, sarea şi piperul.

Se prăjesc timp de zece minute la foc mediu, se adaugă boabele de porumb şi se mai prăjesc cinci minute. Se opreşte focul, se adaugă oregano tocat şi se amestecă.

Fideaua se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se amestecă bine cu restul de unt. Se formează grămăjoare, se pun într-o tavă şi se coc timp de 15 minute în cuptor.

Se pun pe farfurii, se adaugă legumele prăjite, somonul tăiat în felii şi stropit cu suc de lămâie.

Somon cu paste şi legume

Somon cu paste şi legume.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac la nebunie pastele cu peste, mai ales cu somon.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.