Somon cu piure de mazăre
PrinteazaSomon cu piure de mazăre
Ingrediente:
- un kilogram mazăre
- 4 cotlete de somon
- o bucată de fenicul
- doi căţei de usturoi
- o bucată de avocado
- 60 g parmezan
- 100 ml smântână
- apă
- 100 g unt
- 500 ml vin alb demisec
- mentă uscată
- sare, piper
- o lămâie
- pătrunjel
- iaurt
Preparare:
Intr-o cratiţă se topeşte untul, se adaugă feniculul tocat mărunt, se căleşte timp de cinci minute, apoi se adaugă mazărea spălată şi scursă de apă.
Se căleşte două minute la foc mic, se adaugă un litru de apă, sare, piper şi 250 ml vin alb. Se lasă să fiarbă până când se înmoaie mazărea, se opreşte focul, se pun legumele şi avocado curăţat de coajă într-un castron şi se pasează.
Se adaugă treptat smântână, usturoiul pisat, parmezanul şi puţin suc de lămâie. Se acoperă cu un capac şi se ţine la cald, până în momentul servirii.
Cotletele de somon se spală, se condimentează şi se presară o linguriţă de mentă tocată.
Se prăjesc în ulei încins sau pe grătar, se stropesc cu suc de lămâie şi se servesc alături de piureul de mazăre.
Somon cu piure de mazăre
Pofta buna!
Foarte, foarte gustos somonul cu piure de mazare. Un deliciu.