Somon cu piure si capere

Printeaza

O reteta delicioasa de somon cu: somon, telina, cartofi, radacina de pastarnac, rosii cherry, lapte dulce, unt, rozmarin, lamaie, oregano, capere, ulei de masline, sare, piper, smantana, usturoi.

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de somon
  • 500 g telină
  • 3 cartofi
  • o rădăcină de păstârnac
  • 400 g roşii cherry
  • 350 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • două fire de rozmarin
  • o lăimâie
  • oregano uscat,
  • o lingură cu capere
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • smântână
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Telina, rădăcina de păstârnac şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţele. Se fierb în apă cu sare şi puţin ulei, se scot cu spumiera într-un bol şi se pasează până capătă aspectul unui piure.

Se adaugă untul tăiat bucăţele, trei linguri cu ulei şi laptele dulce fierbinte, turnat treptat. Dacă piureul este prea gros, se mai adaugă din apa în care au fiert legumele. Se condimentează după gust şi se păstrează la cald. Somonul se spală, se şterge de apă cu un şervet şi se unge cu puţin ulei.

Se presară sare şi piper după  gust, se aşază pe o tavă tape­tată cu hârtie de copt şi se aşază deasupra felii de lămâie. Se pre­sară cu o linguriţă cu oregano şi capere, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până capătă o culoare roz închis.

Roşiile se spală, se prăjesc în puţin ulei împreumă cu rozma­rinul tocat şi se servesc alături de somon şi piure cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.