Somon cu portocale
PrinteazaO reteta de file de somon cu telina, portocale, muguri de soia marinati, ulei de masline, usturoi, lamaie, cimbru, marar, sare, piper si sos de soia.
- 4 fileuri de somon
- 4 tije de ţelină
- două portocale
- 100 g muguri de soia marinaţi
- 5 linguri de ulei de măsline
- doi căţei de usturoi
- o lămâie
- cimbru
- mărar
- sare
- piper
- sos de soia
Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un bol împreună cu patru linguri de ulei de măsline, sare şi piper după gust. Se adaugă o lingură de mărar tocat, un sfert de linguriţă de cimbru şi sucul de la o jumătate de lămăie.
Se pasează totul cu un blender până capătă consistenţa unui sos, se ung fileurile de somon pe o parte şi se aşază pe un gril încins. Se frig până ce carnea are culoarea aurie, se întorc, se ung cu sos şi se frig.
Intr-un bol se face o salată din, tije de ţelină tăiate mărunt sau julien, felii de portocale tăiate în jumătăţi, muguri de soia şi suc dt lămâie.
Se adaugă uleiul de măsline rămas, sare şi piper. Se amestecă şi se serveşte alătur de fileurile de somon calde. La salata de ţelină cu portocale se mai poate adăuga şi sos de soia.
Poftă bună!