Somon cu rosii cherry
PrinteazaSomon cu rosii cherry din: somon, morcovi, rosii, dovlecel, usturoi, ulei, lamaie, cimbrisor, sare, piper.
- 300 g file de somon
- 2 morcovi mici
- 1 dovlecel mic
- 6 căţei de usturoi
- 4 roşii cherry
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lămâie
- cimbrişor proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie fileul în două bucăţi egale. Stropeşte-le cu zeama de la % lămâie. Dă-le cu sare şi piper. Restul de lămâie tai-o cuburi mai măricele.
Fă două bărcuţe din hârtie de copt, prinse la capete cu sfoară. Pune în fiecare bărcuţă cubuleţe de dovlecel şi rondele de cherry şi morcov. Pune din loc în loc usturoi tocat grosier. Aşază somonul deasupra.
Strânge etanş hârtia şi coace 25 de minute. în ultimele 5 minute, desfă hârtia ca să iasă aburul şi peştele să se rumenească frumos.
Decorează cu cimbrişor.
Pofta buna!