Somon cu salsa
PrinteazaO reteta de somon cu salsa din: porumb, ardei gras, castravete, avocado, patrunjel, branza feta, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, fileuri de somon si ulei.
- 1 conservă porumb (425 ml)
- 1 ardei gras roşu
- 1 castravete
- 2 fructe de avocado
- 1/2 legătură pătrunjel
- 125 g brânză feta
- sucul de la o lămâie
- 5 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 4 fileuri de somon (â cca 150 g)
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se lasă să se scurgă porumbul. Se curăţă ardeii gras de cotoare şi seminţe. Se decojeşte castravetele şi se curăţă de seminţe.
Se spală fructele de avocado, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se taie legumele cubuleţe. Se toacă pătrunjelul. Se taie cubuleţe brânza feta.
Ingredientele pregătite se amestecă într-o salatieră. Se amestecă sucul de lămâie cu ulei de măsline, sare şi piper; se adaugă la salsa şi se amestecă.
Peştele se sărează, se piperază şi se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins 5 min. pe fiecare parte. Se serveşte cu salsa.
Somon cu salsa
Pofta buna!