Somon cu sos alb si paste
PrinteazaSomon cu sos alb si paste din: somon, spaghete, unt, piper, lapte, faina, parmezan, sare, busuioc.
- 4 bucăţi file de somon
- 400 g spaghete
Pentru sos:
- 150g unt
- piper verde
- 300 ml lapte
- o lingură făină
- 100 g parmezan
- sare
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Se iau bucăţile de somon, se feliază şi se condimentează cu sare si piper, apoi se rumenesc pe grătar.
Se pun pastele să fiarbă. Se scot în sită si se trec prin 50 g unt si se potrivesc cu sare.
Separat, se pregăteşte sosul alb. Se topeşte restul de unt, se adaugă făina cernută şi laptele fierbinte. Se condimentează cu sare şi piper şi se fierbe 3-4 minute.
Somonul se serveşte cu paste, sos alb, parmezan şi busuioc.
Pofta buna!